webinar register page

Ерата на Финтек
Машинско учење, големи податоци, вештачка интелегенција и блокчејн технологија се едни од жестоките теми на кои се говори и работи во светот на финансиите. Како натамошниот развој на технологијата ќе влијае на финансискиот свет? Кои бариери кои ќе бидат надминати со новиот закон за платен промет и каков напредок ќе се постигне во однос на дигиталните плаќања? Како може да се придонесе за развојот на финтек сцената во Македонија?
Затоа на 15-ти декември со почеток од 18:00 бидете дел на еден од првите финтек настани во Македонија на кој ќе добиете одговор прашањаta од страна на експерти во областа на финансии, технологија, право и претприемништво. Настанот е отворен за публика без познавања за финтекот, со основни и напредни познавања, за економисти, програмери, стартапи, микро фирми и сите ентузијасти за финансии и технологија.

Dec 15, 2020 06:00 PM in Paris

Webinar is over, you cannot register now. If you have any questions, please contact Webinar host: Women in Tech Macedonia.